Goedkope geboortekaartjes, Steengoede Kwaliteit

Dat moment waarop je na negen maanden eindelijk je pasgeboren kindje in de armen mag sluiten: het behoort voor velen tot de mooiste momenten van hun leven. Deze gebeurtenis wil je dan ook graag met kennissen, vrienden, collega’s en familieleden delen, dus al gauw wordt de laptop erbij gepakt en begin je met het speuren naar het ‘perfecte’ geboortekaartje!

Geboortekaartjes zijn erg handig om in korte tijd een grote groep mensen te bereiken en hen op de hoogte te stellen van deze persoonlijke boodschap. Toch heb je misschien niet het budget om een grote uitgave te doen. Goedkope geboortekaarten vormen hierbij een fijne oplossing: zo betaal je niet te veel, maar beschik je wel degelijk over een goede tot hoge kwaliteit. Daarnaast kun je ook nog eens uit unieke designs kiezen die volledig op jouw wensen aan zullen sluiten.

Druk versus eenvoud

Goedkope geboortekaarten kun je in verscheidene ontwerpen tegenkomen die daarbij variëren qua hoeveelheid decoratie. Zo kun je een kaartje treffen met een hoop decoratie-elementen, zoals vrolijke dierfiguren, ballonnen en autootjes, maar ook kiezen voor een exemplaar waar de eenvoud juist de boventoon voert, zoals één enkele illustratie met de naam van het baby’tje. Diverse goedkope geboortekaartjes geven veel informatie weer, zoals naam, gewicht en tijdstip van geboorte, al zijn er eveneens exemplaren die het enkel bij de naam en de datum laten. Ondervind ook hier wat het beste bij jou en het kindje past.

Kleurgebruik

Kleuren kunnen een geboortekaartje heel klassiek laten ogen, maar eveneens zorgen voor een moderne ‘touch’. Aardse tinten, zoals crème, donkerblauw, bordeauxrood en beige zorgen veelal voor een stijlvol en klassiek gehalte. Felle kleuren, zoals ultraviolet, appeltjesgroen en citroengeel laten het geheel modern ogen doordat deze vormgeving extra kleurrijk is. Denk hierbij aan illustraties zoals felgekleurde vlindertjes tegenover een konijntje in zwart-wit.

Jongetjes & meisjes

Veel geboortekaartjes zijn aangepast op het geslacht van het kindje. Zo wordt het bekende roze veelal voor meisjes gebruikt en krijgen jongetjes het zachte babyblauw. Ook kun je hierbij denken aan diverse prints, zoals bloemetjes en hartjes tegenover stoere beestjes als wolven en olifanten. Het valt dan ook aan te raden een kaartje uit te zoeken die niet alleen bij jouw eigen stijl, maar ook bij het baby’tje past, zoals een wat stoerder thema bij een jongetje.

Kortom, goedkope geboortekaarten zijn dus in diverse stijlen en kleuren verkrijgbaar; of je nu van ‘stijlvol klassiek’ of juist heel modern houdt.